Belgium map Ons Belgisch netwerk Ons netwerk in het buitenland

Uw bedrijf oprichten in België

U wil weten welke formaliteiten u moet vervullen om een bedrijf op te richten in België? U weet niet welke vennootschapsvorm te kiezen? U wil weten welke incentives bestaan? U wil u inschrijven in het handelsregister? U bent actief in een zogenaamd “gereglementeerde activiteit”? U wil uw diensten in België aanbieden zonder hier een vestiging te hebben? U heeft vragen over fiscaliteit, sociale zekerheid of personeelsbeleid?

Op de website van Business Belgium vindt u een antwoord op deze en andere vragen.

Nederlandse ondernemingen kunnen met hun vragen ook terecht bij de Nederlandse Kamer van Koophandel voor België en Luxemburg.
De Kamer is lid van de Federatie en helpt Nederlandse bedrijven om succesvol te ondernemen in België en Luxemburg.

Om u te helpen bij de verschillende stappen en het doorlopen van de nodige formaliteiten kan u terecht bij een van de ondernemingsloketten. De ondernemingsloketten vervullen de rol van één-loket in het kader van de Europese Dienstenrichtlijn.

Heeft u concrete plannen om in België te investeren? Of bent u hier al aanwezig en wenst u uw activiteiten verder uit te breiden? Neem contact op met een van de Kamers van Koophandel of met een van de drie gewestelijke investeringsagentschappen:

DigiChambers 2.0 – Infosessie
Verkiezingsmemorandum Belgische Kamers van Koophandel
be.connected and COBCOE Connects merge into CONNECTS
EUROCHAMBRES Economic Forum