Met wie werken wij samen?

a_cifal+unitar_horiz    CIFAL Flanders

Om de dienstverlening van de kamers rond duurzaam ondernemen te verdiepen heeft de Federatie sinds 2015 een partnership afgesloten met CIFAL Flanders (het opleidingscentrum van de Verenigde Naties rond de Sustainable Development Goals).

Dit centrum heeft heel wat expertise rond duurzaam ondernemen  (sustainable development goals, social entrepreneurship, smart & sustainable cities, businesses & human rights, …) opgebouwd en organiseert opleidingen volgens het concept “action learning” in verschillende sectoren: mode, haven, diamant en de banksector.

 

3I_7_FIDO_Fond_GrijsFederaal instituut voor duurzame ontwikkeling (FIDO)

Het FIDO bereidt het beleid inzake duurzame ontwikkeling voor, coördineert de uitvoering ervan binnen de federale overheid, biedt expertise aan en initieert pilootprojecten. Hierna volgen enkele voorbeelden van initiatieven ondernomen doo het FIDO: de Gids voor Duurzame Aankopen, opleiding en handboek Duurzame Voeding in bedrijfsrestaurants, ondersteuning bij het milieumanagementsysteem EMAS, pilootproject inzake de opmaak van een duurzaamheidsverslag).

MVO_label geblokt_blauw_Kenniscentrum_duurzaam_ondernemen    MVO Vlaanderen

MVO Vlaanderen is een initiatief van de Vlaamse overheid, departement Werk en Sociale Economie. Het is een start- en ontmoetingsplaats voor iedereen met een interesse in maatschappelijk verantwoord ondernemen. De website bevat een ruim aanbod instrumenten en informatie met als doel organisaties te helpen om mvo in praktijk om te zetten.

De Federatie en de Kamers werkten samen met MVO Vlaanderen bij de volgende initiatieven:

Neem deel aan onze enquête over het effect van covid-19 op Belgische bedrijven in het buitenland!
Covid-19: Buitenlandse steunmaatregelen voor ondernemingen
Covid-19: Wij helpen u!
Covid-19: Een vorm van overmacht?
Oproep aan Belgische firma’s met activiteiten in China