Ons Team

Om onze taken zo goed mogelijk te kunnen vervullen, hebben we een klein team van ervaren, competente en vooral toegewijde medewerkers.

René Branders, President

  • Opleiding burgerlijk en chemisch ingenieur AirBr 1986

  • Productiedeskundige bij Metallurgie Hoboken
  • Onderzoek ingenieur in het bedrijf FIB Belgium (ex Four industriel belge)
  • CEO FIB Belgium, Voorzitter van de IP-groep van Agoria, Voorzitter van de European Committee of Industrial Furnace and Heating Equipment Associations (CECOF), Voorzitter van de Chambre de Commerce et d’Industrie du Brabant wallon

Het familiebedrijf is gericht op de grote uitvoer van industriële uitrustingsgoederen en ik ben dus altijd in contact geweest met internationale zaken. Dankzij de 57 landen die ik op het professioneel vlak bezocht heb, mijn ervaring op het gebied van onderhandelen, met een sterke dimensie van interculturele dialoog, begrijp ik de voordelen van internationaal ondernemen en de belemmeringen of uitdagingen die bedrijven aangaan, zelfs op het regionale vlak.

“Op dit vlak is het netwerk van Kamers van Koophandel een geweldig middel om handelsverkeer eenvoudiger te maken, maar het is ook een klankbord om de uitdagingen dat het ondernemerschap van vandaag en morgen tegemoet ziet samen aan te gaan.”


Wouter Van Gulck, General Manager

 

  • Master in de rechten aan de KU Leuven, bedrijfsbeheer aan de Vlerick Management School.

Handelsattaché voor Flanders Investment & Trade in Johannesburg en New York tussen 1995 en 2004. Gepassioneerd door het buitenland.

“Wat me altijd weer opvalt wanneer ik in het buitenland een collega van een lokale Kamer ontmoet, is het gevoel van bij familie te zijn.”


 

Christophe Coulie, Legal Affairs Manager

  • Master in de rechten aan de KU Leuven.

Verantwoordelijke voor oorsprongscertificaten, ATA carnets en digitale certificaten, gefascineerd door wat Belgen in het buitenland realiseren.

“Exporterende bedrijven voeren elke dag een gevecht met “red tape”. Mijn job is om samen met hen te zoeken naar vereenvoudigingen en waar mogelijk te digitaliseren.”


Géraldine Reintjens, Export Formalities Advisor

  • Bachelor in buitenlandse handel aan EPHEC Brussel, Master in commerciële en financiële wetenschappen aan ICHEC Brussel.

Agoria vanaf 2001 tot 2005, actief in de Kamernetwerk sinds 2006.

“Een Kamer van Koophandel reikt altijd de hand uit naar de ondernemers.”


Veerle Geeraerts, Project and International and Manager

  • Master vertaler Engels  – Spaans, Vlaamse Economische Hogeschool (VLEKHO), Brussel

Medewerkster Ambassade Uruguay in Brussel, economisch-commerciële afdeling, 1991 – 2001

“Via projecten kunnen Kamers hun dienstverlening uitbreiden en leren van elkaar. Het persoonlijk contact met de Kamermedewerkers vind ik zeer verrijkend. Een belangrijk element bij projectwerking is zich samen inzetten om een gemeenschappelijk doel te bereiken. Samenwerking doet mensen groeien.”


Cindy Peeters, Export Formalities Advisor

  • Bachelor in Logistics Management aan Thomas More in Mechelen.

Verschillende functies op de exportafdelingen van Solvay en Dupont de Nemours, waarvan de laatste vijf jaar als Customs and Export Compliance Leader.

“Een Kamer van Koophandel is een gids met uitgebreide expertise, voor elke onderneming en bij elke stap van het ondernemerschap.”


 

Kevin Mertens, Management Assistant

  • Masters in vertalen en conferentietolken (Engels-Nederlands), aan de UMons.

Van 2016 tot 2018 heeft hij gewerkt bij een vertaalbureau en vervolgens een omweg gemaakt naar Nieuw-Zeeland en zijn fjorden voor een werkvakantievisum.

“Vanuit de vertaalwereld, zag ik de kamers van koophandel eerst als een terra incognita. In werkelijkheid is de afstand tussen beide werelden zeer klein. Ook hier proberen we de grenzen te slechten – of het nu gaat om taalkundige, administratieve of technische grenzen – die u verhinderen projecten in de vier windstreken uit te voeren.”


Oproep aan Belgische firma’s met activiteiten in China
Covid-19: Wij helpen u!
Covid-19: Buitenlandse steunmaatregelen voor ondernemingen
Covid-19: Een vorm van overmacht?
Neem deel aan onze enquête over het effect van covid-19 op Belgische bedrijven in het buitenland!