Belgium map Ons Belgisch netwerk Ons netwerk in het buitenland

Wie is wie?

René Branders, President

Opleiding burgerlijk en chemisch ingenieur AirBr 1986
Productiedeskundige bij Metallurgie Hoboken
Onderzoek ingenieur in het bedrijf FIB Belgium (ex Four industriel belge)

CEO FIB Belgium, Voorzitter van de IP-groep van Agoria, Voorzitter van de European Committee of Industrial Furnace and Heating Equipment Associations (CECOF), Voorzitter van de Chambre de Commerce et d’Industrie du Brabant wallon

Het familiebedrijf is gericht op de grote uitvoer van industriële uitrustingsgoederen en ik ben dus altijd in contact geweest met internationale zaken. Dankzij de 57 landen die ik op het professioneel vlak bezocht heb, mijn ervaring op het gebied van onderhandelen, met een sterke dimensie van interculturele dialoog, begrijp ik de voordelen van internationaal ondernemen en de belemmeringen of uitdagingen die bedrijven aangaan, zelfs op het regionale vlak.

“Op dit vlak is het netwerk van Kamers van Koophandel een geweldig middel om handelsverkeer eenvoudiger te maken, maar het is ook een klankbord om de uitdagingen dat het ondernemerschap van vandaag en morgen tegemoet ziet samen aan te gaan.”

Hobby’s : astronomie, geschiedenis, geopolitiek, archeologie – Voorzitter van Archeolo-J, Service des Jeunesses archéologiques

 

Wouter Van Gulck, General Manager

Master in de rechten aan de KU Leuven, bedrijfsbeheer aan de Vlerick Management School. Handelsattaché voor Flanders Investment & Trade in Johannesburg en New York tussen 1995 en 2004. Gepassioneerd door het buitenland.

“Wat me altijd weer opvalt wanneer ik in het buitenland een collega van een lokale Kamer ontmoet, is het gevoel van bij familie te zijn.”

 

Christophe Coulie, Legal Affairs Manager

Verantwoordelijke voor oorsprongscertificaten, ATA carnets en digitale certificaten.
Master in de rechten aan de KU Leuven, gefascineerd door wat Belgen in het buitenland realiseren.

“Exporterende bedrijven voeren elke dag een gevecht met “red tape”. Mijn job is om samen met hen te zoeken naar vereenvoudigingen en waar mogelijk te digitaliseren.”

 

Veerle Geeraerts, Project & International Affairs Manager

Master vertaler Engels  – Spaans, Vlaamse Economische Hogeschool (VLEKHO), Brussel
Medewerkster Ambassade Uruguay in Brussel, economisch-commerciële afdeling, 1991 – 2001

“Via projecten kunnen Kamers hun dienstverlening uitbreiden en leren van elkaar. Het persoonlijk contact met de Kamermedewerkers vind ik zeer verrijkend. Een belangrijk element bij projectwerking is zich samen inzetten om een gemeenschappelijk doel te bereiken. Samenwerking doet mensen groeien.”

 

Elena Lecomte, Management Assistant

Master vertaler Engels-Nederlands, richting Europese instellingen, aan de Institut Libre Marie-Haps, te Brussel. Gepassioneerd door het ontdekken van nieuwe culturen, talen en landen.
Eerste baan als vertaalster bij het Belgische Rekenhof van november 2015 tot 2016.

“Ongeacht de taal, cultuur of land zijn de Kamers van Koophandel aanwezig in alle hoeken van de wereld en streven allen hetzelfde doel na: bijdragen tot de economische ontplooiing en welvaart van hun land. Hun universele dimensie boeit me.”

 

Géraldine Reintjens, Advisor Export Formalities

Géraldine Reintjens

Bachelor in buitenlandse handel aan EPHEC Brussel, Master in commerciële en financiële wetenschappen aan ICHEC Brussel. Agoria vanaf 2001 tot 2005, actief in de Kamernetwerk sinds 2006.

“Een Kamer van Koophandel reikt altijd de hand uit naar de ondernemers.”

 

Cindy Peeters, Advisor Export Formalities

Bachelor in Logistics Management aan Thomas More in Mechelen. Verschillende functies op de exportafdelingen van Solvay en Dupont de Nemours, waarvan de laatste vijf jaar als Customs and Export Compliance Leader.

“Een Kamer van Koophandel is een gids met uitgebreide expertise, voor elke onderneming en bij elke stap van het ondernemerschap.”

Verkiezingsmemorandum Belgische Kamers van Koophandel
DigiChambers 2.0 – Infosessie
be.connected and COBCOE Connects merge into CONNECTS
EUROCHAMBRES Economic Forum