Werkt de interne markt voor uw onderneming?

Eurochambres enquête over belemmeringen in de Interne Markt: Uw bijdrage is belangrijk!

De Europese Interne Markt bestaat al 25 jaar op papier. Jammer genoeg wijst de dagelijkse praktijk van ondernemers zoals u uit dat zakendoen in een andere Europese lidstaat nog steeds niet van een leien dakje loopt.


Of het nu ligt aan de wetgeving zelf, aan de implementatie ervan of aan de zware procedures die men moet doorlopen, het is duidelijk dat we het volledige potentieel van de Interne Markt nog niet benutten. Dit werd bevestigd tijdens het European Parliament of Enterprises vorig jaar toen 70% van de deelnemers negatief antwoordde op de vraag “Is de interne markt voldoende geïntegreerd, zodat uw bedrijf vrij kan opereren en concurreren?”.

De Europese Commissie zal rond november van dit jaar een nieuwe wetgevingsperiode starten onder leiding van commissaris-voorzitter Ursula von der Leyen. Met deze enquête kunt uzelf aangeven wat de prioriteiten van de Commissie voor de volgende vijf jaar moeten zijn.


Geef uw mening over een aantal vastgestelde belemmeringen en mogelijke oplossingen. EUROCHAMBRES, de Europese vereniging van kamers van Koophandel, zal alle antwoorden bundelen in een rapport voor de Europese Commissie, het Europees Parlement en de nationale parlementen.


De enquête vindt u hier en kan tot 02 october 2019 worden beantwoord. Invullen duurt niet langer dan 10 minuten. U kunt uw antwoorden opslaan en later terugkomen op de enquête. We kijken ernaar uit om uw antwoord te lezen!