(NL) IHK Eupen-Malmedy-St. Vith lanceert de “Alliantie voor de bestrijding van het gebrek aan gekwalificeerde arbeiders”

(NL)

Volgens een enquête die in 2018 gehouden werd klaagt 89% van de deelnemende werkgevers in Oost-België dat ze geen gekwalificeerd personeel kunnen vinden. Dit tekort aan geschoolde arbeidskrachten in Oost-België treft vooral werkgevers in het zuidelijke deel van de Duitstalige Gemeenschap.

Om deze leemte op te vullen hebben het Arbeidsbureau, het Instituut voor onderwijs en opleiding, de economische ontwikkelingsmaatschappij voor Oost-België, de Sociaal-Economische Raad, de Industrie- und Handelskammer (IHK) en de Duitstalige staat hun krachten gebundeld en de “Alliantie voor het gebrek aan gekwalificeerde arbeiders” opgericht. De heer Volker Klinges, directeur van de IHK, werd verkozen tot voorzitter van deze alliantie.

Deze alliantie heeft tot doel aanvullende acties te initiëren en uit te voeren om de tewerkstelling van gekwalificeerde arbeidskrachten in Oost-België te verzekeren. Het concrete doel is dan ook om jongeren meer bewust te maken van de loopbaanperspectieven in de regio, de beroepsopleiding en bij- en nascholing te verbeteren, migranten in het beroepsleven te integreren en ook de informatieverstrekking aan en de bijstand aan immigranten te consolideren.

Voor meer informatie over dit onderwerp kunt u contact opnemen met Industrie- und Handelskammer (IHK).