“Ook Argentinië wordt genoodzaakt tot energietransitie, maar heeft in zijn bodem wel enkele belangrijke troeven vóór op andere landen.”

Met de Belgisch-Luxemburgse kamers van koophandel in het buitenland beschikken de kamers in België over een sterk buitenlands netwerk dat hun leden kan helpen bij hun internationale activiteiten.

Vandaag interviewen we Rita Heirman en Yves-André Manche resp. voorzitter en secretaris-generaal van de recent geassocieerde Belgisch-Luxemburgse Kamer van Koophandel in Argentinië.

Argentinië is zoals vele Zuid-Amerikaanse landen gevoelig voor politieke verschuivingen en het is een understatement dat wie zich op deze markten begeeft dit best heel goed geïnformeerd doet en zich ook laat begeleiden. Bij de BLCCA in Argentinië, gebaseerd in la Ciudad Autónoma de Buenos Aires, bent u alvast in goede handen van Belgen met decennialange ervaring in Argentinië.

De Kamer werd opgericht in 1917. Hiermee is ze in Argentinië zelf een van de oudste van alle buitenlandse kamers actief in het land. De Kamer werkt met een compacte en actieve board van 9 leden en is 2 jaar terug aan een volle rivival begonnen. De Kamer zelf groepeert talrijke bedrijven actief in de meest uiteenlopende sectoren, van baggerwerken en staal, over logistiek, 3D-printing en engineering tot toerisme, kunst en gastronomie.